Predstavljanje publikacije Atelijera Žitnjak

U utorak 2. lipnja, u 18 sati, u Književnom klubu Booksa održat će se predstavljanje almanaha Centar periferije umjetničke organizacije Atelijeri Žitnjak.

Almanah zajednički dokumentira sve sadržaje Galerije Atelijera Žitnjak ostvarene prethodne godine, ali i specifičnu svakodnevicu umjetnika-korisnika atelijera, stanara Centra periferije, te njihovih stalnih, povremenih i novopridošlih posjetitelja i prijatelja, koji čine prošireni postav ove umjetničko-životne zajednice na rubu grada.

U predstavljanju će sudjelovati Alem Korkut, akademski kipar, profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu i voditelj umjetničke organizacije Atelijeri Žitnjak, Davorka Perić, kustosica, povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka, i Josipa Lulić, povjesničarka umjetnosti i voditeljica Centra za kazalište potlačenih POKAZ u Zagrebu. Predstavljanje će moderirati Bojan Krištofić, dizajner i pisac, likovni kritičar i voditelj Galerije Atelijera Žitnjak. Uređivanje i grafičko oblikovanje izdanja potpisuje Boris Greiner.