Predstavljanje knjige u Attacku

U AKC Attack u četvrtak, 8. veljače održava se bogat program koji se, između ostalog, sastoji od predstavljanja knjige Vinka Barića Diskografija ex yu punka i novog vala u 19 sati u Infoshopu Pippilotta, izložbe Lovre Škiljića u galeriji Siva 15 godina ničega od 20 sati, te audiovizualnog performansa SNOP. Ulaz na sve programe je besplatan.

Povodom predstavljanja knjige Diskografija ex yu punka i novog vala Vinka Barića, organizira se tribina o izdavaštvu i diskografskoj industriji nekad i sad. Uz Barića sudjeluju Zdenko Franjić i Domagoj Šiljeg.

Diskografija ex yu punka i novog vala je monografija na 240 stranica, velikog formata u boji i donosi biografije i diskografije preko 440 grupa i snimke iz perioda 1977-1987. Sve reprodukcije omota albuma su u boji, a sadrži i izbor iz omota kompilacija punk i novovalne provenijencije. Rezultat je to gotovo dvogodišnjeg rada autora koji je popisao sve od opskurnih hardcore punk grupa koje su imale po jednu do dvije pjesme na nekoj malotiražnoj kazetnoj kompilaciji pa do onih najvećih i diskografski najaktivnijih.

Prvi put cjelokupni jugoslavenski punk i novi val s iscrpnim diskografijama i kraćim biografijama bendova.

Izvor: www.attack.hr, Kulturauzagrebu.hr, 6. veljače 2024.