Predstavljanje knjige Pred lavu Petre Rosandić

U petak, 3. srpnja u 18 sati, u Književnom klubu Booksa održat će se predstavljanje zbirke poezije Pred lavu pjesnikinje Petre Roksandić.

Petra Rosandić, autorica dviju zbirki pjesama, ovom se knjigom dokazuje kao iznimno zrela i ostvarena pjesnikinja. Kako kaže Robert Perišić, ona ”nije pjesnikinja ponavljanja već napisanog, ni tehnički sljedbenik kakve utvrđene poetike, nego istraživač – koji pritom i nalazi svoj put do vrlo osobnog pjesničkog glasa. Taj glas pritom pamti i nasljeđuje pomake u pjesničkom jeziku…”

Petra je rođena 1985. u Splitu gdje je na Filozofskom fakultetu diplomirala kroatistiku i anglistiku. Objavljivala je u regionalnoj periodici, između ostalog, u ZarezuTemiPoezijiAgonuSplit Mindu, Kolapsu, Ulaznici, ProletteruFantomu slobode, zborniku Rukopisi 36 i antologiji mladih suvremenih autora BHSC jezika FFZG-a Meko tkivo.

Rukopis na engleskom jeziku Why I died bio je polufinalist internacionalne nagrade Tomaž Šalamun 2015. američkog časopisa Verse. Od 2015. do 2018. radila je kao izvršna urednica književnog portala Kritične mase. Objavila je zbirku poezije Ako dugo držiš usta otvorena (Presing, Srbija, 2014.). Studira na Interior Design Academy of Ireland. Živi u Madridu.