Predstavljanje knjige mađarske psihologinje

Promocija knjige Naslijeđena sudbina: Kako se izliječiti od obiteljskih rana, uz gostovanje autorice Noémi Orvos-Tóth, održat će se u utorak, 26. ožujka u 18 sati u Institutu Liszt, Mađarski kulturni centar Zagreb (Ulica Augusta Cesarca 10).

„Svi smo mi potomci traumatiziranih predaka.”, piše u svojoj knjizi Naslijeđena sudbina mađarska psihologinja Noémi Orvos-Tóth. Ali kako nepoznata trauma bake koja je preživjela rat dovodi unuku do anoreksije? I kako to da sin koji je rano ostao bez majke nema uspjeha u ljubavnom životu? Naslijeđena sudbina bavi se prvenstveno obiteljskom dinamikom i stoga joj je obitelj u središtu. Od svojega prvog izdanja 2018. godine knjiga Naslijeđena sudbina (Örökölt sors) prodana je u više od 200 tisuća primjeraka. Prava na prijevod prodana su u 11 zemalja, a hrvatsko izdanje Poetike prvo je međunarodno izdanje ove knjige.

Promociju će otvoriti autorica 15-minutnim izlaganjem o temi knjige, nakon kojega će slijediti panel-rasprava u kojoj uz autoricu Noémi Orvos-Tóth sudjeluju: Ana Sekso Milković, prevoditeljica, dr. sc. Gordana Kuterovac Jagodić, profesorica psihologije i Karmela Devčić, moderatorica

Izvor: www.culture.hu/hr, Kulturauzagrebu.hr, 25. ožujka 2024.