Predstavljanje kataloga izložbe i javno čitanje

7. 6. 2024.

U četvrtak, 13. lipnja u 19 sati u Umjetničkom paviljonu predstavlja se katalog izložbe Kate Mijatović Stellarium, kometi iz REM faze. U razgovoru o katalogu sudjeluju urednice, umjetnica Kata Mijatović i kustosica izložbe Jasminka Poklečki Stošić te dr.rer.nat. Andrej Dundović, teorijski astrofizičar, voditelj Kozmološkog centra.

Riječ je o publikaciji koja, na gotovo stotinu stranica, donosi tekst povjesničarke umjetnosti Ivane Mance Cipek, brojne tekstove snova koje su korisnici upisivali u Arhiv snova (www.arhivsnova.hr), fotografije postava izložbe kao i atmosferu s otvorenja izložbe, ulomak iz četvrtog poglavlja knjige Non-stop / Besanica kasnog kapitalizma Jonathana Crarya te biografiju umjetnice. Publikacija je dvojezična (hrvatsko-engleska), oblikovanje potpisuje Rafaela Dražić, fotografije je snimio Vanja Babić a tekst prevela Vlatka Valentić.

Izložba Stellarium, kometi iz REM faze otvorena je do nedjelje, 23. lipnja. Može se pogledati utorkom i četvrtkom od 16 do 19 i od 20.30 do 21.30 sati te subotom od 10 do 13 sati.

Izvor: www.umjetnicki-paviljon.hr, Kulturauzagrebu.hr