Predstavljanje albuma Insite jazzista Davora Križića i Jazz orkestra HRT-a u klubu Peti kupe

U ponedjeljak, 13. ožujka 2023. u 20 sati u klubu Peti kupe poznati jazzist Davor Križić i Jazz orkestar HRT-a predstavljaju album Insite.

Album je prije nekoliko dana nominiran za nagradu Porin u čak četiri kategorije, a odlične kritike nižu se od njegova izlaska. Pod dirigentskom palicom maestra Mirona Hausera, Jazz orkestar HRT-a i Davor Križić pripremaju repertoar koji ne smijete propustiti.

„Izuzetno mi je drago da su se ovom projektu pridružili moji dragi prijatelji i suradnici Saša Nestorović na saksofonu, Kruno Levačić na bubnjevima, Matija Dedić na klaviru, Ivar Roban Križić na kontrabasu, Šimun Matišić na vibrafonu i Vedaši vokalisti. Izvrsne aranžmane napisali su Silvije Glojnarić, Joe Kaplowitz i Luka Žužić” – rekao je Davor Križić.

Ovaj vrhunski jazz album osvaja na prvo slušanje, a kako kaže istaknuti novinar Saša Drach, „zamišljen je kao putovanje kroz snove” te ističe da „taj univerzalni životni impuls, njemu osobno dan, koji jednako pronalazi u svom miru ali i nemiru, Davor pretvara u razumljive nam glazbene priče. Bez obzira na to koliko nam je njihovo izvorište nejasno, Davorova interpretacija predstavlja ih kristalno jasnim emocijama”.