Predstave Kazališta KNAP online: ”Luda pa volim” u režiji Morane Foretić

Kazalište KNAP omogućilo je praćenje predstava online na svojem YouTube kanalu.

Gledatelji mogu pogledati do sada objavljene predstave:

Luda pa volim je komična stand-up predstava u režiji Morane Foretić i izvođenju Jadranke Krajine, a postavlja pitanja – u kojem trenutku života imamo šansu za ljubav i je li ljubav u vrijeme suvremene tehnologije uopće moguća? Što je sve potrebno ženi da nađe adekvatnog muškarca? Može li se muški rod uopće trenirati? Ova duhovita komedija donosi mnoge uvide o stanju muško-ženskih odnosa koji će vas do suza nasmijati.

Život vječni. Amen. predstava je autorice i redateljice Rebecce Agić u kojoj glume Sara Razum, Matej Račić, Ana Belcar, Tea Mandarić, Robert Janđel i drugi. O predstavi: ”Blještavi zlatni tonovi, stilizirana forma i sentimentalna ikonografija. Slika prikazuje zagrljeni par. Muškarac je nagnut nad ženom koja čeka njegov poljubac. Zlatna aureola koja okružuje par djeluje kao da sa njih otresa zemaljski teret i prenosi priču u beskonačnu gotovo svetu atmosferu.”

Rondo autora Arthura Shnitzlera, u adaptaciji Anite Čeko i režiji Ivana Peroša, humoristično je, satirično i uznemirujuće erotično djelo, koje nemilosrdno secira našu intimu i nagone i nastavlja se vrtjeti kroz vrijeme. Prvu izvedbu Schnitzlerovog intrigantnog remek-djela 1921. policija je zabranila zbog opscenosti. U međuvremenu dekadentna slika austrijskog građanstva iz doba fin de sciecla postala je univerzalna slika hipokrizije suvremenog društva.

Dobri čovjek Bažulek autora Nina Škrabe, i u režiji Georgija Para, donosi priču o Bažuleku, malom hrvatskom čovjeku koji se jednog dana nenadano našao u žrvnju vlastodržačke i pravno-korupcijske mašinerije. Izgubio je posao, stan i ženu te krenuo u tragikomičnu potragu za rješenjem svojih problema i za uzrocima svoje nezaslužene i nesretne sudbine.

Osam žena predstava je nastala u koprodukciji Dramske skupine Ludus i Centra KNAP, prema istoimenom cno-humornom mjuziklu Françoisa Ozona. Autor teksta predstave prema predlošku je Ninoslav Mrvelj a redatelj Christian Jean-Michel Jalžečić.

Orhideja za kraljicu, predstava autora Geoffa Bambera, nastala je u koprodukciji Dramske skupine Hokus 2 i Centra KNAP, u režiji i adaptaciji Sare Razum. Donosi zapetljanu priču o vrtlarenju, zabranjenoj ljubavi i snalažljivosti.

Malo morgen autora Nina Škrabe, u režiji Georgija Para, predstava je nastala na temelju Gogoljeve komedije Kartaši iz 1842. godine, a donosi priču o iskusnom kartašu koji se namjerio na lokalne kockare u luksuznom hotelu na Opatijskoj rivijeri. Sraz ovih petero osebujnih (Željko Duvnjak, Žarko Potočnjak, Nancy Abdel Sakhi, Tomislav Martić, Mladen Vasary), ali vještih ljudi rezultirat će briljantnom komedijom prepunom lukavih zapleta i neočekivanih obrata.

To je raj, lutko moja predstava je autora Zlatka Krilića u režiji Rebecce Agić, koja donosi priču o dečku Adamu koji se nalazi u Raju. Sve je podređeno njemu, sve što se u Raju nalazi postoji isključivo zbog njega i njegovog zadovoljstva. Za njega brinu Ljubazna gospođe i gospodin kojima nije teško udovoljavati njegovim željama. Na raspolaganju su mu beskonačni sati televizije, igrica i hrana kakvu god i kada poželi. U Raj uskoro dolazi Eva i sav spomenuti hedonizam dobiva veliki upitnik.

Koltovi generala Pattona autora Nina Škrabe i u režiji Georgija Para, predstava je koja nudi humorni uvidu u hrvatski mentalitetski sklop. Obiluje travestijom, ironijom, groteskom, parodijom i apsurdom, ali i srdačnim humorom.

Anka je predstava autora i redatelja Christiana Jean-Michela Jalžečića, nastala u koprodukciji Dramske skupine Ludus 2 i Centra KNAP. Ovjenčana je brojnim nagradama na natjecanjima amaterskog teatra.