Predstave Kazališne družine Pinklec online

Kazališna družina Pinklec i njen Dramski studio Dada obilježavaju Svjetski dan kazališta za djecu i mlade sa besplatnim predstavama online u programu simpatičnog naziva #PINKLECONLINE #CORONAOFFLINE.

Pogledajte predstave:

S razlogom možete pogledati od 3. travnja. Predstavu je režirala Morana Dolenc, a igraju Petar Atanasoski, Mario Jakšić i Bruno Kontrec. Predstava donosi priču o junaku Veljku koji je i dobar i ”zločkast”, i ozbiljan i zaigran, i pametan i ”glupkast”, i sramežljiv i hrabar, i crn i bijel baš kao svatko od nas. Zašto onda junak? Zato što u trenutku rođenja svi postajemo junaci koji se bore s nedaćama, slave uspjehe, oplakuju izgubljeno, vesele se, ljube i grle, tuguju i boluju, plešu i vole i hodaju puteljkom koji je pun prepreka i izazova, a zove se ŽIVOT.

Kako je Ješko pobjedio prehladu u režiji Davora Dokleja, predstava je rađena prema istoimenoj slikovnici koju je osmislio, uredio i tekst pripremio Sven Pal, a govori o Ješku Ježiću koji uz pomoć obitelji i prijatelja pobijedi prehladu, liječeći se samo toplim čajem, limunom i medom pritom ne koristeći nikakve lijekove. Kroz priču o hrabrom Ješku Ježiću glumci će vas voditi pjesmom (pjevaju i sviraju u živo), plesom i zdravim humorom.

Dok te nije bilo je igrano-lutkarska predstava u režiji Davora Dokleja, nastala prema istoimenom tekstu Elif Temuçin. Donosi priču o dječaku koji ne može zaspati. Nedostaje mu otac koji je daleko. Dječak zamoli Majku da ponovo ispriča priču o danu kada su se mama i tata prvi put upoznali. Majka počinje pričati priču dok čisti sinovu sobu i preko predmeta koje tamo nalazi nanovo proživljava taj poseban dan. Gdje je otac, tko je on i  o kome je ovo zapravo priča? Tko zna…