Predstava Tesla – prilagođavanje anđela u Kazalištu u KIC-u

Od petka 7. do ponedjeljka 10. svibnja, svake večeri u dva termina, 18:30 i 20 sati, u Kazalištu u KIC-u pretpremijerno će se izvoditi predstava Tesla – prilagođavanje anđela, nastala u produkciji Teatra Erato, Ka’Bina, Kulturno informativnog centra Zagreb te u režiji Vladimira Posavec-Tušeka.

Predstava obrađuje događaje koji su se odvili 7. siječnja 1943. godine, kada u Nikolinu hotelsku sobu ulazi tajanstveni muškarac koji se predstavlja kao novinar. Sobarica hotela New Yorker sljedećeg će jutra Teslu zateći mrtvog s osmijehom na licu i to će biti istina. Radnja pruža uvid u triler koji se odigrao u posljednjem satu Teslina boravka na zemlji.

U ulozi Nikole Tesle pojavit će se Vladimir Posavec-Tušek – kazališni, televizijski i filmski glumac. U bogatoj glumačkoj karijeri do sada je ostvario preko 70 uloga. Na kazališnim daskama odigrao je veliki broj naslovnih i vodećih uloga u predstavama Rikard III, Koriolan, Sirano XXI, Hasanaginica, Braća Karamazovi itd. Domaća teatarska publika trenutno ga može vidjeti u hit-predstavi Teatra EXIT Konstelacije, a široj je publici poznat po ulogama u TV serijama Kud puklo da puklo, Crno-bijeli svijet, Drugo ime ljubavi.

Uloga tajanstvenog gospodina Smitha povjerena je Momčilu Otaševiću, višestruko nagrađivanom kazališnom, filmskom i televizijskom glumcu te jednom od najboljih mladih glumaca u široj regiji. U svojoj dosadašnjoj karijeri istaknuo se u predstavama Filomena Marturano, Egzistencija, Djeca sa stanice Zoo, Učene žene, Antigona, Oluja, Ribarske svađe, Ekvinocijo, Hamlet i druge.

Ulaznice po cijeni od 100 kuna moguće je rezervirati telefonom 091 485 6520 (10 h – 17 h) ili putem e-maila rezervacije@kic.hr.