Predstava o životu Johna Lennona

Talijanska kazališna i baletna družina Nestor Theater Company di Kevin Arduini u Lisinskom u četvrtak, 30. studenoga u 20 sati izvest će predstavu o životu Johna Lennona John Lennon’s Images.

Radnja predstave odvija se na krovovima Londona. Od samoga početka projicira se putovanje satkano slikama i snažnim, neizbrisivim sjećanjima. Očima Johna Lennona i kroz tekstove njegovih pjesama vidjet će se uzbudljive i teške trenutke njegova života. Plesači interpretiraju trenutke proživljene u mislima pjevača, sjećanja sazdana od ljudi, slika, osjećaja, boja, emocija utisnutih u njegov um koji su, pretočeni u umjetnost, promijenili povijest glazbe u svijetu. Glumac u ulozi Lennona vodi koreografiju, otvara se gledateljstvu, priča i iz dubine duše interpretira stihove i misli kantautora. Glazbenici predstavljaju grupu The Beatles.

Predstava ujedno predstavlja osudu rasizma, te je himna slobodi, miru i bratstvu među svim ljudima, himna društveno-kulturnom eksperimentu s kojim su se Beatlesi sve više zbližavali mijenjajući uvriježene načine razmišljanja, običaje, viđenja i mijenjajući u to vrijeme uobičajene načine percipiranja svijeta i ljudi.

Izvor: www.lisinski.hr, Kulturauzagrebu.hr, 10. studenoga 2023.