Praizvedba komične operete Moć ljubavi skladatelja Gjure Eisenhutha u Kazalištu Komedija

U nedjelju, 19. rujna s početkom u 19:30 sati u Kazalištu Komedija, Zagrebačka filharmonija u koprodukciji sa HNK-om Ivan pl. Zajc iz Rijeke praizvest će komičnu operetu Moć ljubavi skladatelja Gjure Eisenhutha.

Praizvedbom će ravnati mladi i međunarodno priznat maestro Miran Vaupotić, poznat po premijernim izvedbama suvremenih skladatelja, od kojih se izdvajaju Koncert za klarinet Argentinca Carlosa Franzettija, Gitarski koncert Roberta Di Marina te Druga simfonija Primousa Fountaina po narudžbi slavnoga američkog producenta Quincyja Jonesa.

Maestro Vaupotić jedan je od međunarodnih umjetnika ambasadora neprofitne globalne krovne organizacije za glazbenu kulturu i kulturnu diplomaciju Euro Mediterranean Music Academy (EMMA for Peace) pod patronatom UNESCO-a, pokroviteljstvom glavnog tajnika Vijeća Europe te počasnim predsjedanjem proslavljenoga talijanskog dirigenta Riccarda Mutija.

Gjuro Eisenhuth, svestran glazbenik i obljubljen u Zagrebu, djelovao je u drugoj polovici devetnaestog stoljeća, a u glazbenim krugovima bio je poznat i kao zagrebački Strauss zbog sličnosti s repertoarom plesnog orkestra, a i izgledom ponešto nalik bečkom kapelniku. Violinist, orguljaš, dirigent, pedagog i skladatelj bio je poznat po često izvođenim rodoljubnim budnicama, prigodnicama, poputnicama i lirskim zborskim popijevkama, a upravo Zagrebačka filharmonija ima čast praizvesti njegovu komičnu operetu Moć ljubavi.

Nikada izvedeno djelo uvesti će nas u dvorske spletke, ljubavne napitke, moć strastvene ljubavi, uz neizostavan humor i vrhunsku glazbu. Ova glazbena poslastica doživjet će i svoje glazbeno scensko uprizorenje u veljači, u sklopu OFF-ciklusa Zagrebačke filharmonije u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski.