Popratni program izložbe Glasovi otpora

U sklopu izložbe Glasovi otpora i povodom Dana antifašističke borbe, Mreža antifašistkinja Zagreba u KIC-u i Galeriji Forum organizira popratni program od 27. do 30. lipnja – predavanje, film i predstavljanje zbornika.

U utorak, 27. lipnja u 19 sati u dvorani KIC-a (Preradovićeva 5) u suradnji s feminističkim kolektivom fAKTIV organizira se predavanje Ankice Čakardić Fašizam kao simptom krize kapitalizma – Lekcije Clare Zetkin iz 1923.

U četvrtak, 29. lipnja u 19 sati u dvorani KIC-a (Preradovićeva 5) organizira se projekcija dokumentarnog filma Duhovi Zagreba i razgovor s autorom Jadranom Bobanom. Prošetat će se stazom sjećanja u društvu petorice devedesetogodišnjaka, bivših pripadnika Narodnooslobodilačkog pokreta, dok šeću ulicama Zagreba prisjećajući se njegove zaboravljene prošlosti.

U petak, 30. lipnja u 19 sati u Galeriji Forum (Teslina 16) organizira se predstavljanje zbornika Kartografija otpora  (RLS, 2022) te se prigodno zatvara izložba Glasovi otpora – prakse antifašističke propagande u okupiranom Zagrebu, koju se može pogledati u Galeriji Forum do 1. srpnja.

Izvor: www.maz.hr, Kulturauzagrebu.hr, 25. lipnja 2023.