Plodovi zemlje u Pogonu Jedinstvo

U srijedu, 30. kolovoza u 19 sati u Maloj dvorani Pogona Jedinstvo, Subscena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride prezentirat će rad u nastajanju Plodovi zemlje, mladih umjetnica suvremenog cirkusa Maše Borović i Klare Barišić.

Radni naslov Plodovi zemlje je suvremeni cirkuski projekt unutar kojeg autorice istražuju što je to svojstveno različitim oblicima rada, pritom se fokusirajući na analogiju između tradicionalnog agrikulturnog rada i umjetničkog rada u polju cirkuske umjetnosti.
S obzirom na različite vanjske čimbenike koji utječu na promjene oblika rada kroz vrijeme, propituje se proces valorizacije (umjetničkog) rada i unutarnji doživljaj valorizacije vlastitog rada. Kroz bazična pitanja u polju cirkusa koja se bave težinom, (ne)ravnotežom, gravitacijom i manipulacijom objekata, umjetnice postavljaju i pitanje što proizvodi rad, postoji li veza između igre i rada u cirkuskoj umjetnosti i ima li radosti u radu.

Prezentacija rada u nastajanju zamišljena je kao izvedbeno diskurzivni format u svrhu prikupljanja materijala i inspiracije za daljni razvoj projekta.

Ulaz je besplatan.

Izvor: www.attack.hr, Kulturauzagrebu.hr, 30. kolovoza 2023.