Plesna premijera Sonje Pregrad

U petak, 24. studenog u 19 sati u MSU, Gorgona u sklopu petog bloka Antisezone borealis: niše, kristali, korijenje, održava se plesna premijera O Sonje Pregrad.

O nastaje na interesu za geometriju biljaka i afekata te tenziju an/organskog. Temelji se na nastavku rada sa timom izvođača/ica, polažući na postojeće dijeljeno razumijevanje koreografskog i izvođačkog rada. Kroz formalnost koreografskih rješenja, afektivni intenzitet izvedbenog (kroz pokret i glas), te eksperiment sa ispreplitanjem kompozicijskih formi prostora, vremena i pažnje, koreografija počiva na nizu zadanosti, ali bez krajnje fiksiranosti, ostavljajući izvođači(ca)ma prostor za donošenje odluka, afekata i oblika.

O nastavlja mišljenje prostora plesa i koreografije pitanjima, odnosno slikama otpornosti, međupovezanosti, uništenja, tuge i žalovanja, paralize i pokreta, tenzičnosti antropocentrične pozicije.

Ideja i koreografija: Sonja Pregrad, u suradnji sa:

Ples: Ivana Bojanić, Viktoria Bubalo, Lana Hosni, Anna Javoran, Nika Pećarina, Eva Priečková

Glazba i koncept prostora: Nika Pećarina

Kostimografija: Bruna Jakupović

Scenografija: Liberta Mišan

Oblikovanje svjetla: Ema Kani

Voditeljica zvuka: Martina Gucić

Vizuali: Lana Lephamer

Asistentica produkcije: Tea Kantoci

Tehnički voditelj: Tomislav Maglečić

Prijateljica predstave: Silvia Marchig

Hvala: Josip Knežević, Marko Gutić Mižimakov, Miranda Herceg, Anja Planinić, Iva Nerina Sibila, Mjesni odbor Voćarska, Ana Mrak

Produkcija: Objekt plesa u sklopu Antisezone 23 u suradnji sa Muzejem suvremene umjetnosti

Projekt je realiziran kroz financijsku podršku Grada Zagreba, Ministarstva kulture i medija RH, Life Long Burning, Zaklade Kultura nova, te rezidencijalnu podršku Plesnog centra TALA, te Centra KNAP.

Izvor: www.msu.hr, Kulturauzagrebu.hr, 21. studenog 2023.