Plesna predstava Vedrane Klepice

Predstava i izvedba Vedrane Klepice Things That Burn Easily održavaju se i u subotu i nedjelju, 23. i 24. ožujka u 17 sati u Pogonu Jedinstvo u Velikoj dvorani – premijera uz pozivnicu, a za reprizu slobodan ulaz uz prethodnu rezervaciju na: ganznova@gmail.com .

Things that burn very easily kontemplativna je distopija o gubitku i požaru Vedrane Klepice razvijena na temu Work and happiness. Projekt je realiziran u okviru projekta Stronger Peripheries: A Southern Coalition.

Things that burn very easily kontemplativna je distopija o gubitku i požaru, kako onom konkretnom, opipljivom, tako i onom konceptualnom, te koju podjednako zanima ekološka realnost u kojoj smo se kao društvo našli, dakle realnost globalnog zatopljenja, požara i ostalih nepogoda koje su sve prisutnije u našim životima, ali i najelementarniji mehanizam čovjekovog opstojanja u kriznim situacijama. Predstava pokušava razumjeti mehanizme potlačenosti i straha iz kojih se rađa nasilje i otuđenost u takvim situacijama, te sisteme organizacije disfunkcionalnog i pohlepnog društva koji nastaju upravo zbog pojedinaca koji su prošli takvo iskustvo. I na kraju pokušava postaviti pitanje – koliko nevidljivog znanja gubimo ne sagledavajući intimnu povijest onih koji su živjeli na ovom mjestu prije nas, bez obzira da li ta povijest nudi rješenja koja mi danas nismo sposobni percipirati, ili je ako ništa drugo upozorenje na primitivnu okrutnost kakvoj se više nikad ne želimo vratiti.

Tekst i režija: Vedrana Klepica

Igraju: Vladimir Aleksić, Hrvojka Begović, Lea Jevtić

Scenski pokret: Magdalena Reiter

Scena i kostimi: Petra Pavičić

Glazba i oblikovanje zvuka: Hrvoje Nikšić

Oblikovanje svjetla i video: Luka Matić

Fotografija: Jelena Janković

Prijevod: Marija Andrijašević

Produkcija i distribucija: Silvija Stipanov

Izvor: www.pogon.hr, Kulturauzagrebu.hr, 12. ožujka 2024.