Plesna predstava u Katranu

U izvedbenom prostoru Plesnog centra Tala (Radnička 27, Kompleks KATRAN) u subotu i nedjelju, 23. i 24. ožujka u 20 sati na rasporedu je predstava Utrka protiv vremena Nike Lilek i Lune Lilek.

Plesna predstava Utrka protiv vremena duboko je intrigantno putovanje dviju osoba koje istražuje životnu igru koju svatko od nas igra u suvremenom društvu. Samo središte predstave čine osobna gledišta izvođačica o vlastitom postojanju: napori koje svakodnevno ulažemo kako bismo pronašli radost i smisao usred vrtloga brzine života i očekivanja društva i očekivanja koja sami stavljano pred sebe. Postavlja se pitanje – kako održati sklad između zahtjeva modernog svijeta i vlastite unutarnje biti?

Odnos izvođačica u predstavi intiman je sukus istraživanja različitih aspekata upravljanja vremenom kroz igru te traganja za zajedničkim tempom koji gradira još od djetinjstva. Autorice koriste različite šablone kako bi stvorile svoja pravila igre, istražujući životne situacije, potičući publiku na dublje razumijevanje vlastitog postojanja te pozivajući da prigrlimo autentičnost i ostanemo dosljedni sebi.

Autorice i izvođačice: Nika Lilek, Luna Lilek

Dramaturgija: Maja Sviben

Glazbeno oblikovanje: Vlado Rep, Filip Silić, Matej Predojević

Oblikovanje rasvjete: Saša Fistrić

Foto, video, grafika: Tina Kadoić / motion Media Company,

Kostimografija: Slavica Motušić

Izvor: www.tala.hr, Kulturauzagrebu.hr, 12. ožujka 2024.