Ples u vlastitom domu – premijera predstave Redukcija Irme Omerzo

U subotu, 1. travnja u 18:20 sati u jednom privatnom stanu premijerno će biti izvedena predstava Redukcija koreografkinje Irme Omerzo. „Publika tako, pozivajući predstavu u svoj privatni prostor, omogućava jedinstvenost svake izvedbe te, otvarajući svoj intimni prostor za izvedbu predstave Redukcija dodaje novi sloj značenja na temu zajedništva.“, objašnjava autorica.

Plesačica i koreografkinja Irma Omerzo posljednjih godina istražuje različite prostore za plesnu izvedbu. Osmišljavala je dojmljive koreografije u zagrebačkim parkovima, trgovima i ulicama, a njezin novi projekt događa se u privatnim stanovima. Riječ je o predstavi Redukcija u kojoj propituje kada znamo da nam je nečega previše, a odnosno kako znamo koliko nam je nečega dovoljno. U tom duetu Omerzo se bavi različitim slojevima i implikacijama smanjivanja, dokidanja, smirivanja, sužavanja i stišavanja.

Omerzo poziva publiku da dogovori gostovanje predstave u svom stanu, za što je potrebno obratiti se na mail: renic.danijela44@gmail.com. Za kvalitetnu izvedbu nužno je da osobe koje pozivaju predstavu u svoj dom osiguraju mjesta za minimalno šest gledatelja te da u prostoru bude nekoliko kvadratnih metara nužnih za kretanje dviju plesačica.

© Katarina Kolega, Kulturauzagrebu.hr, 30. ožujak 2023.