Performans/instalacija u MSU

U Dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu, od 30. kolovoza do 2. rujna te 5. i 6. rujna 2023. u tri termina dnevno – u 17, 19 i 21 sat, održat će se performans/instalacija Neodredivo pitanje umjetničke formacije CO2 para umjetnika Nikoline Pristaš i Gorana Sergeja Pristaša i to u okviru 9. Međunarodne konferencije o odrastu u Zagrebu pod nazivom Planet, ljudi, briga: to se zove odrast!.

CO2 se odlučuje na okret: umjesto predviđanja budućnosti, pokušavaju se vratiti u povijesne trenutke izražavanja kolektivne volje, do mitskih trenutaka neizvjesnosti, do žamora neodređenih prošlosti.

Izvedba Neodredivo pitanje ima dva segmenta: Prekinuti mit
te I nazvaše ih otiscima, a zagrebačke izvedbe objedinjuju ova dva segmenta. Neodredivo pitanje nastaje u suradnji: Gorana Sergeja Pristaša (dramaturgija), Nikoline Pristaš (izvedba), Hrvoslave Brkušić (video), Marka Tadića (animacija), Hrvoja Nikšića (zvuk), Alana Vukelića (ekran) i Silvija Vujičića (kostim).

Izvedba prima do 7 gledatelja.

Karte po cijeni od 6 €, za izvedbe od 30. kolovoza do 1. rujna dostupne su putem linka: https://core-event.co/events/goran-sergej-i-nikolina-pristas-neodredivo-pitanje-30-8-u-19-00-6ad3/.

U prodaji su trenutačno ulaznice za prva tri dana, a link za ostale izvedbe bit će objavljen naknadno na stranici udruge Domino – https://thisisadominoproject.org/.

Izvor: www.thisisadominoproject.org, Kulturauzagrebu.hr, 28. kolovoza 2023.