Otvorenje umjetničke intervencije

U sklopu 125 godina Umjetničkog paviljona, programa Slučaj Paviljon i Artupunktura TZGZ predstavit će se rad Klasje Habjan Nadogradnja u petak, 13. listopada u 18 sati.

Nadogradnja, digitalni crteži i kolaži Klasje Habjan umetnuti u dokumentarne fotografije aktualnog interijera Umjetničkog paviljona, koje je snimila Sanja Bistričić Srića, unose drugu dimenziju gledanja na izložbeni prostor trenutno nedostupan publici, a uz koje ga izložbeno djelovanje nedvojbeno veže mnoštvo osobnih sjećanja.

Ciljano predstavljene na ceradi i građevinskoj ogradi koje trenutno čine vizualni pejzaž grada, grafike Klasje Habjan otvaraju prostor eksperimenata i novih naracija za grad. Vizualno jednostavne, stilski minimalističke, a sadržajno pozitivne i ponekad duhovite lako mogu uvjeriti promatrača da se u Paviljonu uz ozbiljne radove odvija i nepredvidiva imaginarna umjetnička igra. Time se javni prostor sinergizira s umjetničkim, simboličnim porukama, a ciljanim i slučajnim prolaznicima signalizira: I dalje smo tu!

Izvor: www.umjetnicki-paviljon.hr, Kulturauzagrebu.hr, 11. listopada 2023.