Nova kazališna sezona Teatra Gavran

U četvrtak, 1. listopada u maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog svoju novu kazališnu sezonu otvorit će Teatar Gavran predstavom Savršeni partner autora Mire Gavrana u režiji Slađane Kilibarde.

Savršeni partner nova je komedija autora Mire Gavrana premijerno izvedena u lipnju, upoznaje publiku s otkačenim muškim androidom Davidom, uz pomoć koga se muško-ženski odnosi pokazuju iz bitno drugačije perspektive. Mlada poslovna žena Tina, nezadovoljna svojim dugogodišnjim partnerom, javlja se na natječaj znanstvenice Barbare koja je konstruirala savršena muškarca androida o kakvom sanja svaka žena…

Tom će se izvedbom ujedno otvoriti Jesenska revija Teatra Gavran 2020., na kojoj će tijekom listopada i studenoga publika imati prigodu vidjeti još pet uspješnica toga kazališta, a riječ je o komedijama Pivo, Sladoled, Sve o ženama, Sve o muškarcima i Hotel Babilon.

U nastavku sezone, koncem siječnja 2021., u maloj dvorani KD Vatroslav Lisinski bit će praizvedena najnovija komedija Mire Gavrana Na kavici u podne, a predstavu će Gavran i režirati. Uloge majke i sina interpretirat će Mladena Gavran i Jakov Gavran.

Za travanj 2021. Teatar Gavran najavljuje pokretanje Zagrebačkog festivala monodrame, u suradnji s arhitektonskim studijem 3LHD, dok će sezonu zaključiti u prvoj polovici srpnja iduće godine, sedmodnevnom ljetnom revijom svojih predstava na otvorenoj sceni.

Dječja scena Teatra Gavran počinje novu kazališnu sezonu 25. rujna izvedbom predstave Mudra sova i lukava lisica u Pučkom otvorenom učilištu u Koprivnici. Uz spomenutu predstavu u novoj će se sezoni izvoditi i poznate uspješnice za djecu, Doktor od životinjica, te prigodna blagdanska predstava Bjelobradi nosi darove.