Osam planina, Vera, Najljepši dječak na svijetu i ostali noviteti u Kinu Metropolis

Od 15. ožujka do 7. travnja 2023. u Kinu Metropolis u Muzeju suvremene umjetnosti (Avenija Dubrovnik 17, Zagreb) prikazuje se OSAM PLANINA – dobitnik nagrade kritike u Cannesu, vizualno spektakularna priča o dvojici cjeloživotnih prijatelja, njihovom odrastanju, sudbinama i povezanosti unatoč životnim nepredvidivostima, BLIZU – drama nominirana za Oscara i Zlatni globus u kategoriji najboljeg stranog filma o bliskom i idiličnom prijateljstvu između trinaestogodišnjaka Léa i Rémija, koje se postupno narušava pod pritiskom podrugljivih komentara okoline, biografska drama ALINE – GLAS LJUBAVI inspirirana životom i karijerom slavne pjevačice Celine Dion, o tome kako je uz veliki talent i potporu obitelji i supruga postala jedna od najpoznatijih pjevačica na svijetu.

Povodom obilježavanja godišnjice smrti talijanskog redatelja Luchina Viscontija prikazuje se klasik SMRT U VENECIJI po promotivnoj cijeni od 2 eura, a potom i novi dokumentarac NAJLJEPŠI DJEČAK NA SVIJETU u kojem pedeset godina nakon premijere Viscontijeve Smrti u Veneciji glumac Björn Andrésen progovara o izvanrednom putovanju sačinjenom od osobnih uspomena, filmske povijesti, zvjezdane prašine i tragičnih događaja. Prikazuje se i najbolji europski film 2022. godine, dobitnik Zlatne palme u Cannesu i kandidat za Oscara za najbolji film TROKUT TUGE o promjeni dinamike i odnosa moći među posadom i gostima nakon što luksuzno krstarenje pođe po zlu.

Cijena ulaznice: 25 kuna / 3.32 € (15 kuna/1.99 EUR za studente, učenike i umirovljenike – popust se ostvaruje kupnjom ulaznice na blagajni kina). Ulaznice su dostupne i online na www.kinometropolis.eu.