Orašar u Lisinskom

U subotu, 9. prosinca u 20 sati te u nedjelju,10. prosinca u 16 sati i u 20 sati u Velikoj dvorani Lisinski izvodi se balet OrašarPetra Iljiča Čajkovskog.

Orašar je božićna bajka ispričana baletnom koreografijom jednog od najpoznatijih koreografa, baletnog majstora i laureata mnogobrojnih nagrada i međunarodnih priznanja – Valerija Petroviča Kovtuna. Tradicionalnoj Kovtunovoj koreografiji baletna trupa Ukrainian Classical Ballet, čiji su solisti zaslužni umjetnici Ukrajine te nositelji brojnih baletnih nagrada i priznanja, dala je moderniji izgled, pa tako kroz priču o djevojčici Marie koja ispod bora pronalazi nesvakidašnji dar te s njime proživi čudesne dogodovštine u svijetu mašte, gledatelji uranjaju u bajkovit svijet uz čarobnu glazbu Petra Iljiča Čajkovskog.

Velika božićna bajka Baletne trupe Ukrainian Classical Ballet, obogaćena uzbudljivim svjetlosnim i specijalnim efektima te novim domišljatim kostimima, zasigurno će i ove zime svima pružiti nezaboravan doživljaj – čaroliju vrhunske plesne i umjetničke skupine u impresivnoj produkciji.

Izvor: www.lisinski.hr, Kulturauzagrebu.hr, 29. studenog 2023.