Novo izdanje Školske knjige

Uzbudljiva, popularno napisana i znanstveno utemeljena studija Zbogom postjugoslavenstvu! – Prilog demitologizaciji hrvatske politike i društva izazovna  je znanstvena studija ugledne politologinje Mirjane Kasapović, koja će pridonijeti raspravama o povijesnome revizionizmu u Hrvatskoj te znanstvenoj, političkoj i društvenoj demitologizaciji Jugoslavije.

Predstavljanje te važne i zanimljive knjige u kojoj se Jugoslavija naziva „najneuspješnijom europskom državom 20. stoljeća” održat će se u petak, 12. travnja, u 12 sati u Velikoj dvorani Školske knjige u Zagrebu. O knjizi će govoriti Dražen Budiša, izv. prof. dr. sc. Zlatko Begonja, Gordan Malić i dr. sc. Ante Žužul, predsjednik Upravnog odbora Školske knjige. Svečanost će voditi Zrinka Turalija i urednik dr. sc. Deniver Vukelić, a ulomke iz djela kazivat će glumac Vedran Mlikota.

Nema nikakve sumnje da će nova studija Mirjane Kasapović – proširena i razrađena verzija istoimena članka koji je prošlog proljeća izazvao puno rasprava u medijima – u rekordnom roku postati hrvatska publicistička uspješnica.

Izvor: www.shop.skolskaknjiga.hr, Kulturauzagrebu.hr, 11. travnja 2024.