Novi roman Dejana Šorka

Promocija novog romana Dejana Šorka Čerečenje održat će se u ponedjeljak, 12. lipnja u 20 sati u Knjižnici Bogdan Ogrizović (Preradovićeva 5).

„Nakon 15 godina dubrovačkoj plemkinji Pavi Orsuli vratit će se pamćenje i ona će ponovno doći u svoj Grad, ali tamo više ništa neće biti isto: izborni Knez, Wu Tsang Li upravo je ponudio Zagrebu, prijestolnici novoosnovanog Hrvatskog Kraljevstva, koncesiju na 100 godina za Dubrovačku Republiku. Prihvati li ulogu prve veleposlanice, Pave bi mogla kod Sjedinjenih Europskih Država spriječiti javno čerečenje koje se spektakularno priprema uz fiš-paprikaš u Andrijevcima, u Slavoniji koju kontroliraju plaćeničke vojske korporacija s kojima se sukobljavaju lokalne milicije domicilnog stanovništva. No, sve je to samo politički okvir unutar kojega će se na pozornici Dubrovačkih ljetnih igara na Lovrijencu postavljati Hamlet.

Opisujući pripreme za predstavu, ocrtavajući uloge, likove i karaktere sa snažnim erotskim i emocionalnim nabojem, Dejan Šorak će nas podsjetiti da nije samo filmski, nego i kazališni režiser, znalac i naravno, sjajan pisac.“ (Kruno Lokotar)

O knjizi će govoriti dr. Vlaho Bogišić, Kruno Lokotar i Dejan Šorak.

Izvor: www.vbz.hr, Kulturauzagrebu.hr, 6. lipnja 2023.