Novi roman Borivoja Radakovića

Borivoj Radaković predstavlja novi roman Divno nam je s nama u četvrtak, 23. studenoga u 19:30 sati u Spunku kao prvo u nizu promocija u sklopu V.B.Z.-ova ciklusa Čitajmo domaće autore, u sklopu kojeg se potiče domaća književna scena predstavljanjem deset novoobjavljenih knjiga vrhunskih domaćih autora, uključujući neka od najpoznatijih imena hrvatske književne scene.

U novom romanu Borivoja Radakovića dvije junakinje, Vanja i Mirna, zbog nasilja u obitelji, na ulici, na radnom mjestu i u društvu uopće, odlučuju potpuno promijeniti vlastiti život. S radošću i ljubavlju otiskuju se u nepoznato i otkrivaju ljepotu dana i noći, ulice i nadasve vlastitu ljepotu. U nježnoj ljubavnoj priči prepunoj ushita i zanosa žele živjeti u svom zajedništvu; planiraju putovanja i budućnost u kojoj će ostvariti svoje maštarije i steći sigurnost. Pitanje je samo koliko smo u stanju svjesno mijenjati vlastiti život i utjecati na njega. Vanja i Mirna su razdragane i luckaste, borbene i pametne, a sudbina njihova kratkotrajnog zajedništva vodi od smijeha do suza i natrag, i zadržava pravo da bude samo njihova.

Novi roman Borivoja Radakovića Divno nam je s nama bit će predstavljen uz sudjelovanje književnica Milane Vuković Runjić i Nore Verde, urednika Drage Glamuzine te samog autora. Glumica Nancy Abdel Sakhi oživjet će djelo čitanjem odabranih ulomaka, pružajući publici uvid u suptilnost i dubinu Radakovićeva stvaralaštva. Predstavljanje će dodatno obogatiti glazbeni doživljaj uz nastup benda BoraBora u suradnji s Borivojem Radakovićem, dok će Pozdrav novom valu zaključiti večer glazbenim izričajem koji će odati počast domaćoj glazbenoj sceni.

Ulaz je slobodan.

Izvor: www.vbz.hr, Kulturauzagrebu.hr, 22. studenoga 2023.