Novi naslovi u Kinu Metropolis i povratak u veliku dvoranu Gorgonu

Kino Metropolis vraća se u dvoranu Gorgona s velikim platnom i vrhunskim ozvučenjem.

Od 28. veljače do 13. ožujka 2022. u redovitom programu prikazuju se tri nova naslova – romantični mjuzikl CYRANO redatelja Joea Wrighta o francuskom pjesniku Cyranu de Bergeracu i ljubavnom trokutu, uz pregršt emocija i lijepu glazbu. Prikazujemo i PARALELNE MAJKE Pedra Almodóvara s Penelope Cruz u naslovnoj ulozi, koja je za izvedbu nominirana za nagradu Oscar. Novi naslov je i srpska sportska drama ZLATNI DEČKO – veliki kino-hit o Denisu Markoviću, mladom talentiranom nogometašu problematičnog temperamenta i naličju profesionalnog nogometa koji proždire talente da bi generirao ogromne količine novca. U sklopu programa ŽENIJALNI DANI prikazuju se tri nova naslova – francuska fantastična drama MALA MAMA redateljice Céline Sciamma, dokumentarni film KUĆA MALE ZVIJEZDE redateljice Slađane Lučić i animirani CALAMITY o hrabroj djevojčici Marthi. U sklopu manifestacije MJESEC FRANKOFONIJE u suradnji s Francuskim institutom u Hrvatskoj prikazuje se romantična drama LJUBAVNE AFERE redatelja Emmanuela Moureta.

🔘RASPORED PROJEKCIJA

➡ČETVRTAK, 3. ožujka 2022.

🎥19:30 CYRANO, mjuzikl, romantična drama, 123′, red. Joe Wright, gl. Peter Dinklage, Haley Bennett, Kelvin Harrison Jr., Ben Mendelsohn

Cyrano je bezvremenska priča nagrađivanog redatelja Joea Wrighta o ljubavnom trokutu, uz pregršt emocija i lijepu glazbu. Bazirana je na kazališnoj predstavi s kraja 19. stoljeća o Cyranu de Bergeracu, francuskom pjesniku koji je živio i stvarao u 17. stoljeću. Cyrano je čovjek ispred svog vremena, koji zadivljuje žestokom igrom riječi na verbalnom natjecanju i briljantnim mačevanjem u dvoboju. Nesiguran u svoj fizički izgled, uvjeren je kako nije dostojan ljubavi odane prijateljice, blistave Roxanne. Cyrano tek treba izjaviti svoje osjećaje prema Roxanne, ali ona se na prvi pogled zaljubljuje u drugog muškarca.

➡PETAK, 4. ožujka 2022.

🎥19:30 PARALELNE MAJKE (Madres paralelas), drama, 120′, Španjolska, red. Pedro Almodóvar, gl. Penélope Cruz, Milena Smit, Israel Elejalde, Aitana Sánchez-Gijón, Julieta Serrano, Rossy de Palma

Dvije žene, Janis i Ana, zajedno se nalaze u bolničkoj sobi gdje svaka očekuje rođenje djeteta. Ni jedna ni druga nisu u vezi, a obje su zatrudnjele igrom slučaja. Sredovječna Janis ne žali za trudnoćom i poprilično je ushićena. Adolescentica Ana kaje se, a usto je uplašena i traumatizirana pa je Janis pokušava ohrabriti. Nekoliko riječi koje će izmijeniti u satima čekanja do poroda stvorit će neočekivanu povezanost, koja će razvojem situacije i novonastalim komplikacijama zauvijek promijeniti njihove živote.

➡SUBOTA, 5. ožujka 2022.

🎥18:15 ZLATNI DEČKO, sportska drama, 90′, Srbija, red. Ognjen Janković

Priča o Denisu Markoviću, mladom talentiranom nogometašu problematičnog temperamenta, kojeg je dio medija prozvao srpskim Maradonom i koji od rane mladosti zbog iznimnog talenta postaje meta različitih interesa skauta profesionalnih klubova. No Denis ima i problema s disciplinom, a u novome kontekstu vrhunskog sporta postat će mu sve teže pomiriti zahtjeve posla sa svojim eksplozivnim temperamentom. Film razotkriva naličje profesionalnog nogometa, sustava koje proždire talente da bi generirao ogromne količine novca.

🎥20:15 CYRANO, mjuzikl, romantična drama, 123′, red. Joe Wright, gl. Peter Dinklage, Haley Bennett, Kelvin Harrison Jr., Ben Mendelsohn

➡UTORAK, 8. ožujka 2022. – ŽENIJALNI DANI

🎥20:00 MALA MAMA (Petite Maman), fantastična drama, 72′, Francuska, red. Céline Sciamma

Osmogodišnja Nelly nakon gubitka voljene bake odlazi s roditeljima u majčin dom iz djetinjstva. Dok roditelji uređuju kuću, Nelly istražuje okolnu šumu u kojoj je njezina mama Marion gradila kućicu od drveća o kojoj je često pričala. Kada jednoga dana njezina majka naglo ode, Nelly u šumi upozna djevojčicu svojih godina – imena Marion. Nježna obiteljska priča u režiji Céline Sciamme, poznate po nagrađivanom naslovu Portret djevojke u plamenu, premijerno je prikazana u natjecateljskom programu ovogodišnjeg Filmskog festivala u Berlinu.

➡SRIJEDA, 9. ožujka 2022. – ŽENIJALNI DANI

🎥19:30 KUĆA MALE ZVIJEZDE, dokumentarni, 75′, Hrvatska, BiH, red. Slađana Lučić

Nalazimo se na startu Half Ironman triatlona 1,9 kilometara plivanja, 90 kilometara vožnje biciklom i 21 kilometar trčanja. Kraj nas je Nudži, lektorica iz Sarajeva, ustrajna u svojoj odluci da promijeni svoj život i postane prva žena u Europi koja je završila ovu zahtjevnu utrku pod hidžabom. Iza nas je rat koji je ostavio trag na svima, pa i na Nudži. Izgubila je oca, djetinjstvo i dom. Nudži se zagrijava, odlučna i optimistična. Pred nama je osnažujuće putovanje koje će promijeniti tijek Nudžina života, prepreke kojima je neprijatelji zasipaju, ali i dobri ljudi koje je privukao Nudžin optimizam i pomoć koju nesebično pruža drugima. Nudži je odlučna, utrka tek što nije počela. Milijun stvari prolazi joj kroz glavu i nisu baš sve lijepe. Ali, kao i uvijek, odlučuje nabaciti osmijeh.

➡ČETVRTAK, 10. ožujka 2022.

🎥19:30 LJUBAVNE AFERE (The Things We Say, the Things We Do), romantična drama, 122′, Francuska, red. Emmanuel Mouret

Daphne, u trećem mjesecu trudnoće, provodi vrijeme sa svojim partnerom Françoisom na odmoru na selu. On mora otići zbog posla, a ona ostaje sama kako bi dočekala Maximea, svog rođaka kojeg nikad nije upoznala. Četiri dana, dok čekaju da se François vrati, Daphné i Maxime postupno se upoznaju i pričaju jedno drugome sve intimnije priče o svojim prošlim i sadašnjim ljubavnim pričama.

*Film se prikazuje u sklopu manifestacije Mjesec frankofonije u suradnji s Francuskim Institutom u Hrvatskoj

➡PETAK, 11. ožujka 2022.

🎥19:30 ZLATNI DEČKO, sportska drama, 90′, Srbija, red. Ognjen Janković

➡SUBOTA, 12. ožujka 2022. – ŽENIJALNI DANI

🎥18:15 CALAMITY (Calamity, a Childhood of Martha Jane Cannary), animirani, obiteljski, 85′, Francuska, red. Rémi Chayé

Godine 1863. u Sjedinjenim Američkim Državama u konvoju koji je krenuo na zapad s nadom u bolji život, ozlijeđen je otac Marthe Jane. Stoga ona mora voziti obiteljska kola i čuvati konje. Učenje je teško, no Martha Jane nikad se nije osjećala tako slobodno. A kako je praktičnije za jahanje, ne ustručava se nositi ni hlače. Abraham, vođa konvoja, to smatra prevelikom smjelošću. Optužena za krađu, Martha je prisiljena pobjeći. Odjevena kao dječak, u potrazi za dokazom svoje nevinosti, otkriva svijet u izgradnji u kojemu će se potvrditi njezina jedinstvena osobnost.

🎥20:15 PARALELNE MAJKE (Madres paralelas), drama, 120′, Španjolska, red. Pedro Almodóvar