Nova sezona Koncertne dvorane Lisinski

Početak nove sezone Koncertne dvorane Lisinski najavljen je za studeni 2020. zbog sanacije štete od potresa koja je još uvijek u tijeku.

Dvorana Lisinski u potresu je pretrpjela značajnu štetu, a zahtjevni građevinski radovi uključuju saniranje oštećenja svoda Velike dvorane s kojeg padaju komadići betona. Sa stropa je skinuta sva rasvjeta i spušteni su svi zvučnici te je postavljena složena konstrukcija sa skelama visoka 15 metara. Uz sanaciju stropa, u Velikoj dvorani uređuju se i čiste sve zidne obloge, nakon čega slijedi obnova, čišćenje i premazivanje parketa, potom čišćenje, postavljanje i dezinfekcija 1900 stolaca.

Koncerti Marthe Argerich i Zbora Ruske patrijaršije iz Moskve, predviđeni za listopad, odgođeni su. Martha Argerich, umjesto 3. listopada, u Lisinskom svira 3. studenoga ove godine, a koncert Zbora Ruske patrijaršije iz Moskve održat će se, umjesto predviđenog 24. listopada, 15. svibnja sljedeće godine.

Uz ove izmjene, ciklus Lisinski subotom nastavlja u društvu najvećih svjetskih orkestara, dirigenata, solista i hrvatske glazbene reprezentacije!