Nova sezona kazališta Exit

Nova sezona kazališta Exit započinje predstavom Testosteron (16+) Andrzeja Saramonowicza a na rasporedu je u petak i subotu, 29. i 30. rujna u 20 sati te u petak i subotu 20. i 21. listopada.

Prijevod, režija i scenografija – Jasmin Novljaković

Igraju: Ivan Simon, Enes Vejzović, Matija Gašpari/ Ivan Grčić, Ivica Pucar, Filip Križan, Sven Šestak, Hrvoje Klobučar

Je li život podređen razumu, osjećajima ili smo radije robovi biologije? Upleteni u začarani krug požude, egoizma i želje za ljubavlju, pateći od usamljenosti, možemo li postići sklad sa suprotnim spolom i sami sa sobom? Ovo su neka od brojnih pitanja s kojima se suočava nakon gledanja komedije Andrzeja Saramonowicza Testosteron. Iako to ništa ne najavljuje, autor nas stavlja uza zid svima važnih problema, koji se tiču ​​našeg bića, seksualnosti i mjesta u svijetu. On to čini, zabavljajući publiku od prve do posljednje scene, bez pada forme ili usporavanja.

2002. nakon premijere u kazalištu u Varšavi, postaje kazališni hit a 2007. je kino verziju Testosterona pogledalo gotovo 1,4 milijuna gledatelja. Proglašena najboljom suvremenom poljskom komedijom, opisuje se kao scenski vješt komad, koji publici jamči izvrsnu zabavu. Snaga Saramonowiczeve umjetnosti su inteligentni i briljantni, a istovremeno urnebesni dijalozi. Neki od njih svojom otvorenošću i grubošću skandaliziraju osjetljivije gledatelje. Jaka strana predstave je izvrsna struktura i brzi zaokreti radnje, koji bi bili dostojni najboljeg senzacionalnog filma. Saramonowicz majstorski gradi likove, a komedija, intrigantna i dinamična otkriva tajne njihovih života, smiješne i potresne.

Izvor: www.teatarexit.hr, Kulturauzagrebu.hr, 29. srpnja 2023.