Nova premijera ZKL-a

Nova premijera Zagrebačkog kazališta lutaka Doktor Dolittle Hugha Loftinga u režiji Lea Katunarića, na rasporedu je u subotu, 25. studenog u 19 sati.

Redatelj i autor dramatizacije Leo Katunarić prenio je omiljenoga doktora u današnji svijet tek se okvirno oslanjajući na Loftingov predložak. Svjestan koliko su nerealni svjetovi video-igrica pogibeljni za dječju pozornost i odnos prema stvarnosti, Katunarić je pred doktora Dolittlea postavio težak zadatak – treba hitno izbaviti one koje je zahvatila tajanstvena bolest igromanija. Zato doktor Dolittle razvija posebnu metodu kojom oslobađa one zarobljene u igricama i vraća ih u stvarnost.

U ovoj zabavnoj i poučnoj predstavi pozornicom će prošetati djeci dobro poznati likovi – od tri praščića do ružnoga pačeta, i zajedno s doktorom Dolittleom upustiti se u urnebesnu pustolovinu.

Kreatori lutaka su Vesna Balabanić, David Peroš Bonnot i Ana Sekulić, skladatelj Mario Mirković, a oblikovatelj svjetla Igor Matijevac. U predstavi glume: Ivan Bošnjak, Adam Skendžić, Matija Prskalo, Marta Bolfan Ugljen, Ana Herceg, Sanja Vejnović, Boris Mirković, Mario Mirković, Janko Popović Volarić, Sanja  Vejnović, Tin Rožman i Ivan Simon te Ljiljana Štokalo.

Izvor: www.zkl.hr, Kulturauzagrebu.hr, 22. studenoga 2023.