Nova premijera u Maloj sceni

Premijera predstave Za bajke nema zime održat će se u četvrtak, 26. listopada u 18 sati u Maloj sceni.

Zima, a osobito Advent u Kazalištu Mala scena svake godine osobit su doživljaj i za male i za velike. I, iako priča Kazališta traje već duže od tri dekade, i dalje uspijeva iznenaditi svoju mnogobrojnu publiku. Pa će tako i ovaj četvrtak na svečanoj premijeri predstaviti novu predstavu za djecu stariju od 5 godina u kojoj uvode koncept kazališta sjena Za bajke nema zime.

Za bajke nema zime poziva na maštanje. Ne umanjujući važnost tradicionalne bajke, Mala scena poziva na mogućnost da u bajkama, kao i kazalištu, svatko vidi i za sebe uzme ono što mu treba.

Predstava autora Drage Britvića i redateljice Tončice Knez, nova je razina kazališne ponude za djecu koja ih poziva da osjete sve emocije – i radost i tugu i odlazak i promjenu. Ne skriva mogućnost da osjete nešto što nije samo smijeh. I u tome u suštini nadomješćuje svo ono vrijeme kada se umjetnost za djecu prikazivala kao isključivo sretna. A i današnja psihologija se slaže – djeca moraju naučiti osjećati.

Uz Elmu Tomić i Bugu Mariju Šimić, u predstavi će zabljesnuti i Nada Rocco, koja je u prošlogodišnjoj adventskoj priči Male scene podjednako oduševila i djecu i njihove odrasle.

Glazbu potpisuje Davor Rocco, scenografiju i kostime Lorna Kalazić, za izradu scenografije zaslužna je Ana-Marija Pavić (QuiltAna), dok je kostime izradila Tonkica Kosor. Vizualni identitet izradila je Eva Radiković. Produkciju potpisuje Buga Marija Šimić uz asistenticu Elmu Tomić.

Izvor: www.mala-scena.hr, Kulturauzagrebu.hr, 24. listopada 2023.