Nova kazališna sezona u KNAP-u

Kazalište KNAP najavljuje novu kazališnu sezonu 2021/2022., koja se otvara otvara 4. rujna izvedbom kultne KNAP-ove predstave Smisao života gospodina Lojtrice u sklopu 12. Ljetnih večeri Teatra Exit, a u spomen na nedavno preminulog redatelja Saše Anočića. Izvedba se odvija u organizaciji Teatra Exit u kojem je Anočić godinama radio i stvarao neka od svojih najpoznatijih djela.

Rujan će obilježiti i izvedbe nove knapove predstave Play Harms ili sasvim obične besmislice. Radi se o teatru apsurda te još jednoj u nizu kazališnih uspješnica redatelja Borisa Kovačevića u kojoj glume Marko Hergešić i Filip Detelić. Premijerna izvedba planirana je u listopadu, a čak tri pretpremijerne izvedbe igrati će u rujnu i to na lokacijama: Centar za kulturu i obrazovanje Susedgrad, Kazalište Knap te Muzej iluzija.

I ljubitelji amaterizma će u Knapu doći na svoje jer će se od 11. do 17. rujna u dvorištu Centra održati  45. po redu SKAZ tj. Susreti kazališnih amatera Zagreba. Grad Zagreb u suradnji s Centrom Knap već 45 godina organizira ovaj značajan događaj za kazališni amaterizam koji daje uvid u aktivnost i raznovrsnost amaterskih kazališnih grupa.

Detaljnije informacije o radu i programu ,kako kazališta KNAP tako i samog Centra kulture na Peščenici nalaze se  na www.knap.hr.