Noć vještica u Kinoteci

Na Noć vještica u zagrebačkom kinu Kinoteka prikazuje se Govori mi, hvaljeni film strave braće Dannyja i Michaela Philippoua, koji je izazvao senzaciju na ovogodišnjem Filmskom festivalu Sundance. Film se može pogledati u utorak, 31. listopada u 20:15 sati ali i na dodatnoj projekciji u petak, 3. studenog.

Priča je to o Miji, 17-godišnjoj djevojci koja živi u sjeni prerane smrti svoje majke. Jedne večeri s prijateljima odlazi na zabavu, gdje je glavna atrakcija balzamirana ruka nepoznatog podrijetla, koja onome tko je primi otvara vrata u svijet duhova. No ono što počne kao naizgled bezazlen izazov za društvene mreže pretvara se u zastrašujuću igru za zdrav razum i živote Mije i njezinih prijatelja.

Ljubitelji filmske jeze i napetosti sljedeći će tjedan pronaći nešto za sebe i u ostalim programima kina Kinoteka. U sklopu ciklusa Rainera Wernera Fassbindera bit će prikazani Kineski rulet (srijeda, 1. studenog) i Marta (subota, 4. studenog), u kojima se ovaj utjecajni njemački redatelj pozabavio strukturom psihološkog trilera. U sklopu istog ciklusa na samu Noć vještica bit će prikazan i Bennyjev video (utorak, 31. listopada), uznemirujuća priča o malograđanskoj psihopatologiji, koja je Michaela Hanekea prometnula u majstora arthouse strave.

Više informacija o filmovima i programu na poveznici: https://kinokinoteka.hr/program/

Izvor: www.kinokinoteka.hr, Kulturauzagrebu.hr, 25. listopada 2023.