Naklada Ljevak izdala bestseler

Naklada Ljevak izdala je bestseler Staza soli Raynor Winn, prodan u više od milijun primjeraka, čak nevjerojatnih 80 tjedana na popisu bestselera Sunday Timesa!

Samo nekoliko dana nakon što Raynor sazna da je Moth, njezin suprug s kojim je provela 32 godine, neizlječivo bolestan, par gubi svoj dom i sav izvor prihoda. Ostavši bez ičega i s vrlo malo vremena koje im je preostalo, donose neočekivanu i vrlo hrabru odluku da propješače 1014 kilometara dugu Stazu duž jugozapadne obale Engleske, od Somerseta do Dorseta preko Devona i Cornwalla. Gotovo potpuno bez novca za hranu i sklonište, prisiljeni su na svojim leđima nositi samo najnužnije za preživljavanje u drevnome, surovu krajoliku litica, mora i neba. Ipak, svakim korakom, svakim susretom i svakim izazovom na putu, njihovo hodanje postaje izvanredno putovanje.

Staza soli priča je o domu i što znači izgubiti ga, ponovno izgraditi i otkriti na najneočekivanije načine. Raynor Winn debitirala je Stazom soli na šestome mjestu najprodavanijih knjiga Sunday Timesa i odmah postala bestselerom. Upravo je u tijeku snimanje filma Staza soli s Gillian Anderson i Jasonom Isaacsom u glavnim ulogama, režiju potpisuje Marianne Elliott, kazališna redateljica, dobitnica nagrada Tony i Olivier; produkcija BBC Film.

Izvor: www.ljevak.hr, Kulturauzagrebu.hr, 13. prosinca 2023.