Muzej za umjetnost i obrt: Izložba Šezdesete u Hrvatskoj – mit i stvarnost online

Jedna od posjećenijih izložbi Muzeja za umjetnost i obrt, Šezdesete u Hrvatskoj – mit i stvarnost, otvorena prije dvije godine, sada se može razgledati i online putem aplikacije, uz mobilni vodič koji je ostvaren u suradnji sa Cultural Places.

Kroz 18 dionica izložba donosi presjek turbulentnog razdoblja hrvatske povijesti, ključnog razdoblja novije hrvatske povijesti od 1958. do 1971. godine. Predstavljen je niz izložaka – od dokumentarne građe do umjetničkih dijela, od fotografija do filmskih, televizijskih i glazbenih inserata, od predmeta svakodnevice do znakova vremena koji su u najdoslovnijem smislu mijenjali svijet.

MUO je na svojoj stranici omogućio i virtualno razgledavanje izložbe Rino Gropuzzo: Fotomorfoze, retrospektivu njegovog bogatog opusa u Palači Gopcevich u organizaciji Hrvatske zajednice u Trstu te ovog ožujka u zagrebačkom muzeju. Taj riječki fotograf međunarodno profilirane karijere bavi se fotografijom od ranih 70-ih godina, a osamdesetih joj se profesionalno posvećuje, kada duži period provodi u Parizu i Milanu a potom u Ateni i Los Angelesu.