MSU Zagreb: Promocija slikovnice Muha u ateljeu Ivana Kožarića

U srijedu, 10. lipnja, u 18 sati, u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu održati će se predstavljanje slikovnice Muha u ateljeu Ivana Kožarićanastale u suradnji Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb i izdavačke kuće Mala zvona, za koju je tekst napisala Sanja Lovrenčić, a ilustracije izradio Dominik Vuković. Uz dvoje autora, na promociji slikovnice govorit će i urednici knjige Radmila Iva Janković i Adrian Pelc, zatim ravnateljica MSU-a Snježana Pintarić te pjesnik Miroslav Kirin.

Kratki zapis Ivana Kožarića – „Čujem zuj muhice: približava se ljeto!“ nadahnuo je književnicu Sanju Lovrenčić da napiše priču o ulasku muhice u muzej, u Kožarićev netom premješteni „zamotani atelje“. Autor ilustacija, akademski slikar Dominik Vuković vlastitim je crtačkim rukopisom prenio atmosferu ateljea, predstavio velikog, ali i malog Kožu, njegove mnogobrojne skulpture i omiljene mu motive poput grada ili zagrebačkog neba put kojega neobična družina kreće na krilima Rijetke Ptice…

Nakon nedavno objavljene slikovnice posvećene slikarici Slavi Raškaj te priče o Malom zecu njemačkog dadaističkog umjetnika Kurta Schwittersa, slikovnica posvećena Ivanu Kožariću još je jedno izdanje Malih zvona posvećeno velikanima likovnih umjetnosti.

Nakon promocije slikovnice Muha u ateljeu Ivana Kožarića ispred MSU-a, u 20 sati u Kabinetu Malih zvona u Savskoj 28 (Cibonin prolaz) otvorit će se izložba ilustracija Dominika Vukovića.