MSU organizira vodstvo izložbama

U četvrtak, 27. 4. u 18 sati organizirano je vodstvo kroz izložbu Malčić Goes to MSU s autorom Ivicom Malčićem. 

Izbor slika iz novih ciklusa Ivice Malčića rezultat su njegova stalnog bilježenja svakodnevnice: od vlastita iskustva do prostora i vremena koje nas sve obilježava. Ujedno je to i dio Malčićeva dugogodišnjeg umjetničkog koncepta u kojem svake godine nastoji realizirati barem sto novih slika. Pritom je svaka slika precizno numerirana i dodijeljen joj je identifikacijski broj s oznakom mjesta nastanka. Izložba se održava povodom nagrade koju je stručno vijeće MSU dodijelilo Ivici Malčiću na 6. Bijenalu slikarstva 2021. godine. 

Vodstvo izložbom Jasmine Cibic Snovi koje zovemo svojima realizirat će kustosica MSU-a Leila Topić u petak, 28. travnja u 18 sati.

Riječ je o izložbi koju je urednica međunarodnih osvrta u Artforumu Kate Sutton proglasila izložbom koju se mora pogledati.

Jasmina Cibic (r. Ljubljana 1979.) radi na filmu, skulpturi, performansu i instalaciji istražujući kako politička retorika koristi umjetnost i arhitekturu odnosno kulturu za isticanje pojedinih političkih načela ili težnji. Kroz razotkrivanje složenih spletova umjetnosti, roda i državne moći, umjetnica potiče gledatelje da razmotre strategije korištene u izgradnji nacionalne kulture.

Izvor: www.msu.hr, Kulturauzagrebu.hr, 24. travnja 2023.