Metropolitan opera u Cineplexxu

Cineplexx City Center one Zagreb East i u 2022. godini nastavlja s prijenosom opernih uspješnica uživo s pozornice Metropolitan opere.

U subotu, 7. svibnja 2022. uživo iz Metropolitana prikazuje se opera Turandot skladatelja Giacoma Puccinija, u režiji Franca Zeffirellja i pod dirigentskim vodstvom Marca Armiliata. Naslovnu ulogu ledene princeze pjevat će slavna sopranistica Anna Netrebko. Tenor Yonghoon Lee je hrabri princ, odlučan u namjeri da osvoji Turandotinu ljubav. Ermonela Jaho nastupi će u ulozi predane sluškinje, a Ferruccio Furlanetto, legendarni bas, u ulozi kralja Timura.

U subotu, 21. svibnja 2022. na programu je Lucia di Lammermoor skladatelja Gaetana Donizettija, u režiji Simona Stonea, pod dirigentskim vodstvom Riccarda Frizza. Sopranistica Nadine Sierra preuzima jednu od najstrašnijih i najpriznatijih uloga na repertoaru Metropolitana – ukletu heroinu Lucie di Lammermoor. Tenor Javier Camarena je u ulozi Edgardoa, bariton Artur Rucinski je u ulozi njezinog brata, a bas Matthew Rose se pojavljuje u ulozi njezinog tutora Raimonda.

U subotu, 4. lipnja 2022. prikazuje se zapanjujuće remek-djelo Hamlet austrijskog skladatelja Bretta Deana, u režiji Neila Armfielda i pod dirigentskim vodstvom Nicholasa Cartera. Kada je Hamlet imao svjetsku premijeru na Glyndebourne festivalu 2017. godine, The Guardia je pisao: „ne događa se često da nova opera zvuči ovako dobro… Shakespeare baca rukavicu kompozitorima koju ne treba uvijek podignuti ali Deanov Hamlet prihvaća izazov.” Ovo zapanjujuće remek djelo napokon dolazi uživo u Cineplexx s mnogim članovima originalne ekipe, uključujući i tenora Allana Claytona u glavnoj ulozi.