Melodija disonance u HNK-u

Koncert klasične glazbe pod nazivom Melodija disonance završni je izvedbeni projekt studentice Laure Prpić na 3. godini prijediplomskog studija produkcije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Koncert će se održati u nedjelju, 12. svibnja s početkom u 18 sati u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta. Projekt nastaje pod mentorstvom red. prof. dr. sc. Snježane Banović i asist. Karle Medvešek u sklopu kolegija Produkcija kazališnih projekata.

Koncert je zamišljen kao dijalog dviju značajnih hrvatskih skladateljica Dore Pejačević i Ivane Lang. U trajanju od oko 45 minuta, prolazimo kroz njihove skladbe, dnevnike i pisma. U sklopu koncerta bit će praizvedena skladba Pjenušavi valovi, op. 98 za glas, flautu i klavir Ivane Lang.

Koncert odaje počast postignućima velikih umjetnica 20. stoljeća koje su dale značajan doprinos i aktivno oblikovale hrvatsku suvremenu glazbenu scenu. Nadahnut ženama u umjetnosti, Melodiju disonance osmislio je i realizirao ženski autorski i umjetnički tim kojeg čine studentica kazališne režije i radiofonije Kristina Grubiša, pjevačice sopranistica Margareta Klobučar i mezzosopranistica Tihana Herceg Ivšić, akademska glumica Tea Harčević i studentica glume Tara Dorotić te glazbene savjetnice mr. art. Eva Kirchmayer Bilić i mr. art. Kristina Beck Kukavčić.

Ulaz na koncert moguć je uz pozivnicu.

Izvor: www.hnk.hr, Kulturauzagrebu.hr, 11. svibnja 2024.