Međunarodni tjedan arhivā

28. 5. 2024.

Međunarodni tjedan arhiva 2024., odlukom  Međunarodnoga arhivskog vijeća (International Counciol on Archives – ICA) obilježava se u tjednu od ponedjeljka do nedjelje, 3. – 9. lipnja, a  hrvatski arhivisti zajedno s drugim ljubiteljima i čuvarima nacionalne pisane baštine usredotočit će se na zapise koji svjedoče o aktivnostima, događanjima, osobama i pojavama vezanih prvenstveno uz 150. obljetnicu osnutka Hrvatskoga planinarskog saveza, ali i uz planinarstvo općenito, obljetnice velikih ali i manjih – ništa manje važnih – nacionalnih i lokalnih planinarskih poduhvata, naših planina kao motiva različitih aktivnosti i umjetničkih izričaja i sl.

U sklopu Filmskog četvrtka na temu Filmom u planine 6. lipnja u18 sati u Hrvatskom državnom arhivu prikazuju se filmovi o planinama. Autor programa je Juraj Kukoč. Gost predavač je Ernest Tušek, predsjednik Hrvatskog planinarskog društva Stupnik. Ulaz je besplatan.

Detaljan raspored na poveznici: http://www.arhiv.hr/Portals/0/Naslovni%20plakat-program-3-HAD-MAR-za%20tisak%20logo%20hda.pdf

Izvor: www.arhiv.hr, Kulturauzagrebu.hr