Mala scena online: Padobranci ili o umjetnosti padanja u režiji Ivice Šimića

Inicijativa Mala scena online započela je 12. ožujka, a od tada je priče za djecu koje svakodnevno čita Buga Marija Šimić, vidjelo više od jedanaest tisuća ljudi, dok su priče, anegdote i iskustva Vitomire Lončar i Ivice Šimića pogledane više od dvadeset tisuća puta. Kazalište Mala scena donosi i mogućnost gledanja predstava online, na zahtjev:

Padobranci ili o umjetnosti padanja predstava je koju kazalište Mala scena nudi na besplatno gledanje od subote, 2. svibnja, povodom obilježavanja Svjetskog dana plesa (29. travnja). Predstava autora i redatelja Ivice Šimića donosi priču o Gravitaciji, jednoj od najsnažnijih sila u životu čovjeka.

Debela je predstava u režiji Snježane Banović, nastala prema popularnom istoimenom romanu Silvije Šesto Stipaničić, a donosi priču o Ladi, hrani, prištićima i ljubavi koja će tinejdžere nasmijati do suza, zabaviti, progovoriti im o temama koje su svima u pubertetu poznate, pokazati im da nisu sami i promijeniti način na koji gledaju na svoje tijelo i slike u časopisima.

Priča o glasu predstava je koja se od subote, 4. travnja, može pogledati online, po cijeni od 35 kuna. Neverbalna predstava za djecu od 18 mjeseci naviše, autorica Buge Marije Šimić i Morane Dolenc istražuje fenomen glasa, nečega što stvara naše tijelo, a ne možemo ga uhvatiti, ne možemo ga dotaknuti. Jedino što glasom možemo je – dotaknuti nekog drugoga i spoznati sebe.

Priča o vodi dostupna je online, na zahtjev, uz naknadu od 19 kuna, od koje dio ide za pomoć sanacije štete potresa u Zagrebu. Redateljica je Jelena Vukmirica Makovičić, a uz redateljicu u predstavi glumi i Marko Makovičić.

Dostupne su i predstave IglicaPriča o oblaku i Huligan.