Lover’s Disco(urse) – plesna subverzija pop kulturne i konzervativne ideologije ljubav gostuje u ZKM-u

U petak, 6. svibnja 2022. u 20 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih održat će se gostujuća izvedba plesne subverzije pop kulturne i konzervativne ideologije ljubav – Lover’s Disco(urse) u izvedbi međunarodnog umjetničkog kolektiva VRUM.

Međugeneracijski tim šestero vrhunskih izvođača, queer ljubavnih aktivista s različitim životnim i ljubavnim pričama, kreće u potragu i istraživanje svakodnevnih te emocionalno ekstremnih ljubavnih situacija. Kakav je utjecaj tih intenzivnih emocija na nas, koliko smo daleko spremni ići u ljubavi te usudimo li se riskirati sve za nju? U kakvom je odnosu ljubav spram slobode, morala, normi, odrastanja i sazrijevanja? Što s očekivanjima, čekanjem i odsustvom, te na koji nas način ljubav motivira i pokreće? 

VRUM Performing Arts Collective (Austrija) je međunarodni i međugeneracijski kolektiv umjetnika različitih nacionalnosti i različitog područja umjetničkog djelovanja, u kojem je središnja točka Sanja Frühwald u ulozi umjetničke ravnateljice. Svi članovi kolektiva rade na razvoju suvremenog plesa i kazališta za mladu publiku već dugi niz godina. U centru umjetničkog rada kolektiva je tijelo: višedimenzionalno tijelo, vokalizacija tijela, kretanje i promišljanje tijela te tijelo kao okvir za dijalog. Kroz brojne multudisciplinarne umjetničke suradnje te istraživanja novog jezika, načina i medija izražavanja, iz VRUM-a je proizašlo više od 20 produkcija, s gostovanjima u više od 15 zemalja u Europi i svijetu.