Ljeto u MSU 2021

I ove godine, tijekom 6 subota u lipnju i srpnju, u popodnevnim i večernjim satima održat će se tradicionalni program Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu – Ljeto u MSU 2021.

Program uključuje posjet aktualnim izložbama u MSU-u, filmske projekcije u Kinu Metropolis, performanse i koncerte. Program donosi presjek aktualnih događanja, velikih zvijezda, ali i najnovijih umjetničkih otkrića na multidisciplinarnoj umjetničkoj sceni – kako kad se radi o sceni grada Zagreba, tako i Hrvatske, ali i regije i svijeta.

U koncertnom programu nastupit će Zagreb Calling (Ivan Grobenski, ŽEN, Klinika Denisa Kataneca), Porto Morto, Matija Dedić, Sacher, Mimika Orkestar, Matej Meštrović & Borna Šercar. Filmski program donosi 6 recentnih naslova: dokumentarni domaći film Galeb, francuski triler Časnik i špijun, argentinsku komediju Pljačka stoljeća, čileansku plesnu dramu Ema, nagrađivani koreanski film Minari i francusku komediju Neobični životi.

U izložbenom programu može se razgledati I.K. 100 – Retrospektivna izložba Ivana Kožarića, izložba Ratko Petrić: Baciti istinu u lice! te izložba Matko Vekić: Arhipelag.

U performativnom dijelu programa Ljeto u MSU 2021 nastupit će Petra Mrša, Pero Kavgić, Barbara Radelja, Andro Giunio i Nika Ham.