Ljeto u knjižari Citadela libri

Svakog utorka, od 18 do 22 sata tijekom ljeta 2021., u nedavno-otvorenoj knjižari Citadela libri (Ulica Franje Račkoga 11, Zagreb) održava se večer otvorenih vrata uz predavanja autorice i utemeljiteljice Citadele libri, dr. sc. Sanje Nikčević na temu Istina i laži o kanonu ili kako smo zbog svjetonazora izgubili pravo na lijepo/dobro/sveto u umjetnosti.

Povod predavanju je objava istoimene knjige, kao pete knjige izdavačke kuće Citadela libri. Na predavanju će se čuti zašto je današnji kanon tako neprijateljski prema ideji smisla svijeta, a naročito Boga, kako i zašto smo izgubili pravo na lijepo/dobro/sveto u umjetnosti, mogu li iz kanona biti izbačena kvalitetna djela samo zato što ne slijede vladajući svjetonazor, zašto je suvremena umjetnost protjerala publiku i završila u slijepoj ulici i gdje je izlaz ili misija nove izdavačke kuće i knjižare?

Citadela libri je nova specijalizirana obiteljska izdavačka kuća koja vjeruje u pravo na lije­po/dobro/sveto u umjetnosti. Objavljuje teorijska djela s fokusom na kazalište, književnost i povijest, koja afirmiraju temeljne ljudske vrijednosti, jasno definiraju pojmove i daju odgovore o svijetu oko nas.