Ljetna pozornica Tuškanac

15. 6. 2024.

Od ponedjeljka, 17. lipnja s projekcijama kreće Ljetna pozornica Tuškanac. Nova ljetna sezona otvara se premijerom prve epizode druge sezone hvaljene HBO Original serije Zmajeva kuća u produkciji studija Warner Bros. Discovery. Temeljena na romanu Vatra i krv Georgea R.R. Martina, serija je smještena 200 godina prije događaja iz Igre prijestolja i otkriva priču o kući Targaryen. Ulaz je slobodan, broj mjesta ograničen, a ulaznice će se moći podići sat i pol prije početka projekcije.

U petak, 21. lipnja na rasporedu je Vanya, snimka hvaljene predstave s londonskog West Enda, koja je obilježila kazališnu sezonu u Velikoj Britaniji. Ovu modernu verziju Ujaka Vanje za kazalište je adaptirao nagrađivani dramaturg Simon Stephens, režirao je Sam Yates, a sve je uloge odigrao Andrew Scott, glumac poznat po nastupima u filmu Stranci te serijama Ripley i Fleabag. Kritika i publika s oduševljenjem su dočekali ovo radikalno tumačenje Čehovljeva teksta, a Scottov nastup proglašavan je glumačkim masterclassom.

Tu su i pretpremijerne projekcije filmova Čelična kandža Seana Durkina i Bajkeri Jeffa Nicholsa, kao i gostovanje Festivala mediteranskog filma Split, u kojem se može pogledati Zlo ne postoji, intrigantna drama oskarovca Ryûsukea Hamaguchija (Drive My Car, 2021).

Srpanj na Ljetnoj pozornici Tuškanac tradicionalno je rezervirani za gostujuće programe filmskih festivala, a kolovoz za Film u šumi, u sklopu kojeg se kombiniraju atraktivni distribucijski naslovi s klasicima sedme umjetnosti.

O detaljima programa na službenoj stranici https://ljepotu.hr/2024/06/ljetna-pozornica-tuskanac-krece-s-programom/

Izvor: www.ljepotu.hr, Kulturauzagrebu.hr