LEXART Skladište

Nova galerija pod nazivom LEXART Skladište otvorena je u skladištu Leksikografskog zavoda Miroslav Krleža u Frankopanskoj ulici, u živom dvorištu popunjenom kafićima, ali i prostorima ADU, te klubu u kojemu se okupljaju kulturnjaci.

Galeriju vodi institucija čiji su osnivači Dean Jokanović Toumin, Nina Ivančić i Damir Sokić, u suradnji s Brunom Kragićem koji je na čelu Leksikografskog zavoda.

Početi program galerije izložba je naziva Umjetnost je sumnja, kako govori Damir Sokić “s potpuno novom kustosicom, doduše poznatom umjetnicom, ali i provokativnim tekstom koji bih se usudio nazvati i programskim polazištem galerije”. Kustosica je Snježana Ban, umjetnica koju smo upoznali u široj javnosti izložbom Rastaju se Gilbert i George prije petnaestak godina, a izložbom istražuje sumnju kao kreativni potencijal u suvremenoj umjetnosti. Izlaže trideset sedam umjetnika, svih generacija, od Ivana Kožarića, Đure Sedera, Gorana Trbuljaka, preko umjetnika srednje generacije -npr. Goga Bralić i drugi, do autora najmlađe generacije kao što su Mihael Klanjčić, Iva Zagoda.