Lets Dance / Pop-Up Dance Display

U sklopu projekta Artupunktura, Francuski institut (Preradovićeva 5), u suradnji s umjetnicom Jelenom Remetin i Turističkom zajednicom grada Zagreba, ugošćuje niz plesnih predstava u izvedbi hrvatskih i francuskih plesača.

petak 13. listopada u 18.30 sati

Chronique D’une Danseuse (25′), Nedjma Merahi (Francuska)

Razmatra se stvaranje dokumentiranog plesa temeljenog na arhivima, svjedočanstvima i rekonstrukcijama. Ova forma obuhvaća koreografiju i dramu, potičući gledatelje da se dublje povežu s procesom umjetničkog iskustva.

petak, 13. listopada u 19 sati

Love will tears us apart (25′), Petra Hrašćanec / Saša Božić (Hrvatska)

Prvi dio trilogije o odnosu suvremenog plesa i specifičnog žanra pop- glazbe, solo je kreiran za izvođačicu Petru Hrašćanec. Sam rad žanrovski vrluda između rock-

koncerta, ispovjedne forme i apstraktnog plesa.

utorak 17. listopada u 19 sati

Igralište 22 (30′) , Jovana Zelenović u suradnji s Margaretom Firinger (Hrvatska)

Istovremeno potaknuti melankolijom i radošću koje bude sjećanja na neka davna, zaboravljena igrališta iz djetinjstva, stvara se novo igralište u sigurnom prostoru kazališta. Igralište 22 u dvama medijima – plesu i zvuku – želi zabilježiti i uhvatiti prolaznost vremena i odati počast susretu i igri.

petak, 20. listopada u 19 sati

Bluetalk (30′) , Plesni kolektiv Walking (Francuska)

Bluetalk nije samo ples i pokret, to je priča o jedinstvu, inspiraciji i nevjerojatnoj snazi ženskog zajedništva; to je komunikacija između četiri žene koje svojom energijom potiču publiku da vibrira s njima. Želja je zadržati jednostavnost  i učinkovitost, omogućavajući publici da sudjeluje u njihovoj vibraciji.

Ulaz na programe je slobodan.

Izvor: www.institutfrancais.hr, Kulturauzagrebu.hr, 11. listopada 2023.