Leonardo u Lisinskom

U ponedjeljak, 4. prosinca u 20 sati u Velikoj dvorani Lisinski u organizaciji Zaklade Vrt plavih ruža održat će se baletno-glazbena predstava Leonardo.

Predstava Leonardo jedinstvena je predstava ove vrste gdje je balet, kao središnji element, ukomponiran s vokalnom interpretacijom i glumom. Redatelj i koreograf je mladi i talentirani Kevin Arduini koji je osmislio i ostvario predstavu koja govori o životnom putu Leonarda da Vincija, genija renesanse, o proučavanjima kojima se intenzivno bavio i, iznad svega, o nastanku njegovih poznatih umjetničkih djela.

Predstava je podijeljena u dva čina sa 20 koreografskih slika povezanih likom majke, koja je nedostajala u Leonardovu životu a snažno je prisutna u njegovim umjetničkim djelima.

Na sceni nastupa više od 40 umjetnika kazališne družine Nestor Theater Company kojoj je međunarodna zaklada Il Giardino delle Rose Blu Onlus povjerila ostvarenje ove predstave, kojom se ujedno obilježava 30 godina od prvog dolaska don Ermanna D’Onofria, osnivača Zaklade, u humanitarnu akciju u Republici Hrvatskoj.

Izvor: www.lisinski.hr, Kulturauzagrebu.hr, 5. studenoga 2023.