Labuđe jezero ponovno u Lisinskom

U nedjelju, 16. travnja 2023. u 17:00 i 20:00 sati u Koncertnoj dvorani Lisinski održat će se dvije izvedbe baletnog remek-djela Petra Iljiča Čajkovskog – Labuđe jezero u izvođenju Ukrajinskog klasičnog baleta.

Uzbudljiva priča o princu Siegfriedu koji se zaljubljuje u princezu Odette koju je zli čarobnjak Rothbard pretvorio u labuda danas je sinonim za klasičnu baletnu umjetnost, a spoj uzvišene glazbe, raskošnoga plesa te misterija i strasti i danas, gotovo 150 godina otkad je balet skladan, intrigira milijune ljubitelja glazbe i plesa širom svijeta. 

Svaka sekunda ovoga najpopularnijega baleta magnetski privlači svojom blistavošću i uvlači publiku u čaroban svijet jezera, šuma, palača i vječne ljubavi. Tu neodoljivu čaroliju na pozornicu Lisinskog donosi hvaljeni baletni ansambl Ukrainian Classical Ballet, sastavljen od međunarodno nagrađivanih vrhunskih baletnih plesača, čije su izvedbe Orašara desetak puta rasprodane u Lisinskom u posljednjih nekoliko godina. 

Riječ je o baletnoj skupini čija je misija ujediniti umjetnike iz cijeloga svijeta i predstaviti publici najraskošnije i najzahtjevnije baletne izvedbe velikih umjetnika. Zahvaljujući raznolikosti škola, svestranosti i dubini kulturne baštine, u ovoj se simbiozi rađaju potpuno novi pogledi i pristupi klasičnom baletu.