Kutija od ogledala Petre Vukelić u KNAP-u

U četvrtak, 16. veljače u 20 sati u KNAP-u će se održati premijerna izvedba monodrame Kutija od ogledala autorice, redateljice i glumice Petre Vukelić.

Nakon izlaska iz turbulentne veze s Maksom, Eva je sve samo ne slobodna. Premda odavno nisu zajedno, ona i dalje osjeća posljedice sveprožimajućeg kaosa u kojem se nalazi otkako je upoznala Maksa. „Ti bez mene ne postojiš“, neprestano joj je govorio Maks, a Eva je u to nažalost povjerovala. Kako ne bi povjerovala čovjeku koji je navodno voli? Ona za njega nikada ustvari nije postojala kao osoba. Postojala je samo kao ogledalo u kojem je on tražio svoj odraz, potvrdu svojeg postojanja, a prazna ljuštura fingira svoje postojanje igrom refleksija bezbroj ogledala.

Uhvaćena u kutiju Maksovih projekcija, zatvorena u kutiji iskrivljenih odraza iz koje ne može izaći, Eva svakodnevno propitkuje što je stvarno, a što umišljaj. Svaki pokušaj bijega čini se bezuspješan, a Eva, paralizirana u začaranom krugu prisilnog ogledavanja u Maksovim ogledalima i neprestanim pokušajima bijega od distorzirane stvarnosti koju živi, svakim danom sve više nestaje. Može li ona napokon progledati i vidjeti svoj odraz onakav kakav on zaista jest? Može li izaći iz klaustrofobije kutije od ogledala u koju je zarobljena ili će u toj istoj kutiji u potpunosti nestati?

Kutija od ogledala simbolikom je prožeta gorko-slatka priča o neslomljivosti ljudskog duha koja će gledateljima ponuditi i suze i smijeh, ali i prepoznavanje jer, kako kaže Eva, „nevjerojatno koliko je lako povjerovati u ružne stvari o sebi“…