KUM – Kazalište u Močvari

U utorak, 16. travnja u 20 sati u sklopu ciklusa KUM – Kazalište u Močvari, prikazuje se predstava A volite li konje? mlade umjetničke organizacije imena Slomi nogu pod stručnim vodstvom Lovra Ivankovića.

Tko se rastavlja da se u showu sastavlja? Za koga brukanje nije kukanje? Kome je lajk važan i kad je lažan? Tko sebe u pobjedi vidi i svog se odnosa ne libi? Kome je one night stand pravi dream land? Tko bježi od sebe kao lastavica od zime i ne ponosi se time? Tko se za pravdu bori i zbog toga ga se kori? A tko bi ubio da pobijedi?

Publika će imati priliku upoznati sedam parova koji se bore za titulu pobjednika nove sezone plesnog maratonskog showa My best dance. Najbolji od najboljih su ostali i istaknuli se po nečemu specifičnome što je osvojilo srce njihovih glasača. Sve se to događa pod budnim okom produkcije koja se brine da cijeli takav televizijski format ispadne onako kako publika to želi i upravo zato je već četvrtu godinu zaredom to najgledanija zabavna emisija na ovim prostorima, a i šire. No, što se dogodi kada ova sezona ode u jednom drugom smjeru, onom koji je neočekivan čak i za one iznad? Reći ćemo da se danas iskrenost skupo naplaćuje, skuplje od iznosa kojeg kandidati mogu osvojiti prilikom pobjede na ovom showu. Želi li je uopće itko danas onda konzumirati i koliko takva konzumacija iskrenosti uopće košta? Jesmo li onda glupi ako biramo laž umjesto iskrenosti? Poznati specizam kaže da smo „glupi kao konji“, a ovo alternativno kazalište pita publiku: volite li vi onda plemenite, ali očito glupe konje?

REŽIJA: Lovro Ivanković

TEKST: Mirjana Đan / Lovro Ivanković

SCENOGRAFIJA / PLAKAT: Josip Kresović

SCENSKI POKRET: Matea Bilosnić

TEHNIKA: Borna Tomić

GLUME: Tea Karla Coronelli, Sanja Dimač, Andrej Drenski, Jan Grabrovečki, Marin Ivić, Petar Jurišin, Dominik Maček, Tea Omerčić, Anđa Pašalić, Matej Požarina, Maja Razum, Marko Šarunić, Maja Štrbac, Nives Tomaš i Andrea Višnjić

PRODUKCIJA: Umjetnička organizacija Slomi Nogu

Izvor: www.mochvara.hr, Kulturauzagrebu.hr, 15. travnja 2024.